Thess Boberg

The Rum Diary

Publicerad 2012-01-31 22:11:01 i Låt Filmen Rulla,

Som jag sa i det tidigare inlägget har jag kollat på The Rum Diary. Den var bra, den som var roligast var faktiskt Giovanni Ribisi. Och även fast Johnnys roll kanske inte var speciellt rolig så kan jag inte låta bli att älska honom i denna film också. Det är ju ändå Johnny, han gör ju trots allt ett jäkla bra jobb.

Johnny spelar den amerikanske journalisten, Kemp. Han börjar frilansa för en tidning i Puerto Rico och det blir kanske inte som han har tänkt sig.

Mycket mer än så vill jag inte säga. Det är lite udda humor, men den är rolig och bra på sitt sätt.



Warrior

Den här filmen delade jag upp i tre delar, men jag tycker ändå att den var bra. Jag tyckte vissa saker var jättehemska. Man var orolig för hur det skulle gå. En bra dramafilm. På IMDb hade de skrivit action som första genre, men jag skulle vilja ha drama som första genre. Det var mer drama än action, visst det var mycket blod just under matcherna, men det räknar inte jag som action.

Tommy kommer hem till sin föredetta alkoholiserade pappa och ber honom att börja träna honom inför en stor MMA match. Vad han inte vet är att hans storebror, som han inte har träffat på flera år, också tränar inför detta.

Som sagt, jag tyckte om den här filmen. MEN! Om man ska se den får man inte förvänta sig en massa action, för den "action" som kommer i denna film är just matcherna. Det är en bra dramafilm, den är tragisk, det kom några tårar, så jo, jag blev berörd.
Ja, en grej också! De har redigerat bilden (vilket de alltid gör), så Joel är inte sådär vältränad! Något jag noterade bara..


Den Här Dagen!

Publicerad 2012-01-31 21:47:14 i Kära Dagbok,

Denna dag började med att jag ställde mig framför min spegel och kände på min mage, sedan pustade jag ut. Detta gör jag de gånger jag drömmer att jag är gravid, vilket händer väldigt ofta nu för tiden. Den här gången hade jag bara en liten gravidmage för ovanlighetens skull. Som tur var så visade min spegelbild att magen var platt och man såg höftbenen precis som vanligt.
Sedan har jag pluggat, jag läste en bok (utvalda sidor) och en artikel som jag egentligen inte behövde läsa nu, men jag vill ligga steget före. Artikeln jag läste gjorde mig så förbannad, så det tänker jag ta upp med läraren som har skrivit den, jag har ganska mycket att ifrågasätta! EN ARG THESS!
Sedan var jag ute och fotograferat (har dock inte haft tid att fixa bilderna, så de får dröja lite).
Vidare har jag njutit av min fina väska och blivit lycklig över vad mycket man kan göra med den. Ex. den fina finessen att man har ett sittunerlag med sig hela tiden, dessutom skyddar den min dator när jag har den i väskan.
Nu har jag dessutom kollat på The Rum Diary, jag tänkte berätta om den i ett senare inlägg. 

Imorgon ska jag bege mig in till Enköping och träffa Julius. Sedan ska jag hem till Alex. Så får jag se, eventuellt stannar jag kvar där till på fredag. Vi får se!

Kort Summering!

Publicerad 2012-01-30 19:49:39 i Kära Dagbok,

Tänkte sammanfatta de senaste dagarna lite snabbt innan jag hoppar in i duschen.

Fredagkvällen bestod av plugg.

Lördagen bestod av plugg mellan 9.30-17-tiden (med några korta pauser). Senare på kvällen åkte jag, Alex och Sandra till Uppsala för att fira Ivana. Det var en trevlig kväll och jag undrar om jag någonsin kommer att vänja mig med dessa galna bosniska fester. De är verkligen galna, men på ett positivt sätt! Trevligt var det ialla fall. 

Söndag gick jag upp kl 9 och sedan började jag plugga kl 9.30 och pluggade fram till 15-tiden. Då kände jag att jag inte orkade fokusera på läsningen så jag tränade istället. Dock hade pappa ockuperat TVn (och jag har tagit bort min TV från rummet) så då körde jag lite framför spegeln. Jag kan ju hela träningspasset i huvudet. Men jag körde ju hårdare, så istället för typ 20 sit-ups blev det 100 sit-ups + 50 vrid sit-ups + 50 rumplyft.
Senare på kvällen åkte jag hem till Alex.

Idag började jag skolan 13.15 så jag hann plugga lite innan jag åkte. Sedan kom jag hem vid 17-tiden och nu har jag tränat. Så nu tänkte jag duscha, sedan ska jag göra mig redo för sängen och plugga lite. Sedan har jag hemstudier tisdag, onsdag och torsdag. På fredag har jag en föreläsning mellan 10.15-12. Så jag måste säga, jag gillar studentlivet, so far!

Ha de! Ha de!

Shake It Out!

Publicerad 2012-01-30 19:00:39 i Music Mitt Strå,

Jag är kär!!
Då tänker ni att "Ja, det vet vi väl. Du är ju förlovad med Alex" och ja, det är sant. Jag älskar Alex mest av allt i hela vida världen. Det finns inte tillräckligt många ord som kan beskriva hur viktig han är för mig. Men nu pratar jag om min andra kärlek. Nämligen musik. Återigen har jag hittat en artist som jag blivit förälskad i! Ben Howard! JAG ÄR SÅLD!!

Jag har hittat mycket bra musik på senaste tiden. Det gör mig så lycklig!
Men den här grabben alltså!! Inte nog med att han har typ den skönaste rösten, han spelar gitarr och han är galet söt! En riktig gobit!






Ja, men som sagt jag har hittat väldigt mycket bra musik på senaste tiden..

Ben Howard - (älskar alla låtar men de här är ett måste!) Old Pine, Only Love, The Fear och Depth Over Distance. Lyssna på dessa och bli lika kär som jag!!

Florence + The Machine - Shake It Out, What The Water Gave Me

Devendra Banhart - Little Yellow Spider, I Just Feel Like A Child

Neijra - Stay For A While

Rebekka Karijord
- Wear It Like A Crown

The XX
- VCR, Islands, Heart Skipped A Beat, Crystalised

Nej, nu orkar jag inte ge er några fler tips!

Something Unusual

Publicerad 2012-01-28 17:43:40 i Allting&Ingeting,

Jag använder något jag inte använt på cirkus 2 år! Ursäkta den dåliga bilden, men ni som känner mig kan nog lista ut vad detta något är för något.

Ha de! Ha de!

Jag Älskar Clinique!

Publicerad 2012-01-28 17:06:18 i Allting&Ingeting,

Vem behöver lösögonfransar när man kan använda Cliniques mascara och få pygmefransarna till att bli 2 kilometer längre?! Mina ögonfransar är korta i vanliga fall, men nu ser de hyfsat långa ut.

Nu Är Jag Student På Riktigt! Jag Har Studentleg.

Publicerad 2012-01-27 18:37:39 i Kära Dagbok,

Sådär ja, nu har jag varit på föreläsning. Har dessutom hämtat ut mitt nationskort. Så nu känner jag mig som en nörd med alla mina kort till skolan (tre bibliotekskort, studentleg, passerkort och självklart busskortet) Det kanske inte verkar vara så mycket, men det är ju ändå 6 kort som enbart är för skolan, nu är plånboken smockad!
Jag har även köpt ytterligare en bok. Så nu är jag över 300kr fattigare! ILLA! 

Nej, det här har jag inte tid med. Dags att plugga!

Ha de! Ha de!

Föreläsnings Fredag

Publicerad 2012-01-27 10:33:01 i Allting&Ingeting,

Idag har jag en föreläsning. Dagen till ära vill inte mitt hår samarbeta med mig. Så jag har försökt att göra en fläta, vilket jag inte är nå vidare på. Jag föredrar att ha utsläppt hår eftersom att jag ser ut som en mupp när det är uppsatt, men den här dagen går det inte. Så vi får se hur länge jag står ut med denna desperata håruppsättning.
Ha de! Ha de!

Första Examinationen!

Publicerad 2012-01-26 13:50:17 i Kära Dagbok,

Idag hade vi som sagt vår första examination. Grupp redovisning. Det gick bra! Dock ville skolans teknik inte samarbeta med oss, så vi fick klara oss utan vår powerpoint. Men det gick bra ialla fall.

Nu har jag slängt i mig lite käk. Så hade jag hoppats på att en bok skulle kommit idag, men icke då! Den kommer antagligen imorgon. Men jag skulle behövt den till imorgon. Vi ska nämligen ha en föreläsning så det är bra om man har läst boken innan. Men ja, ja, de är inte mycket att göra åt. Jag får helt enkelt anteckna som en tok och läsa boken när jag kommer hem.

Min helg kommer bestå av en jävla massa plugg. Sedan ska jag försöka hinna med att fira Ivana också. 

Ja, om 50 minuter ska jag hoppa på bussen igen så ska jag åka hem till Alex. Så nu ska jag packa skolböcker!

Ha de! Ha de!

Jag Måste Få Skriva Av Mig!

Publicerad 2012-01-25 21:28:34 i Åsikter,

Tänk vad jag tänker mycket när jag duschar. Duschen är en plats som är jättebra för mina tankar. 
Just ikväll så märkte jag att jag blev irriterad över vissa saker som jag har läst under den här kursen. Nu har jag läst mycket om de yngre barnens läroplans historia. Och jag har läst så mycket hemska grejer.

När barnen var 2-6 år gick de i småbarnsskola och det var som en skola (1830-talet). De hade undervisning. Seriöst, undervisning för barn som är två år. Senare visade det sig att dessa barn blev tröga och hade mycket svårare i skolan än de som inte gått småbarnsskola. Och vilka var det som hade råd att lämna sina barn till småbarnsskola?
Vidare... Under mellankrigstiden var det nativitetskris, alltså det behövdes fler barn, men bara av den "goda kvaliteten". Alltså var det "olämpliga" personer som inte fick skaffa barn och de steriliserades mot sin vilja. Undra vilka det var som ansågs vara "olämpliga"? Jag har verkligen ingen aning! (Ja, jag är ironisk)
I skolorna på den här tiden pratade man mycket om det borgliga- och kristnahemmet. För som sagt, vilka var det som hade råd att lämna sina barn till småbarnsskolorna? Seriöst, jag har ingen som helst aning! (Ja, jag är fortfarande ironisk)
Och så har vi dagens läge. Kommunhusen består av måååånga "chefer". Det är chefer hit och chefer dit, itsället för ansvariga personer. Nej, nu ska det vara chefstitlar. Vad inneber chefstitlar? Jo, högre löner. Hur många är det inte som jobbar på kommunhusen idag? Sedan kan vi titta ut på fältet, jag tänker på de som tar hand om de sjuka, de äldre och barnen. Det blir mindre personal och mindre timmar. Det blir tyngre och tyngre arbete.
BTW, vilka (förutom höginkomsttagarna) märkte av den sänkta skatten?
För er som är lite tröga så blir jag lite smått irriterad på det blåa blocket. Jag förstår inte hur man har mage att ta från de fattiga och ge till de som redan är rika. För det är faktiskt vad de gör. Vilka är det som får ut något av den sänkta skatten och alla andra "positiva" saker som alliansen säger att de ska göra? Jo, det är just höginkomsttagarna. Vilka är det som blir lidande, jo det är låginkomsttagarna.
Jag är stolt över att säga att jag aldrig har och kommer aldrig att rösta moderaterna!
Visst idag finns det inte något parti som passar mig i smaken, men det skulle aldrig falla mig in att rösta på sådanna som inte vill något annat än gynna de som redan är rika.

Tack för mig!
Ha de! Ha de!

Hejsan Svejsan!

Publicerad 2012-01-25 18:19:16 i Kära Dagbok,

Idag åkte jag in till skolan för att träff min grupp och göra färdigt grupparbetet. Nu är vår presentation färdig och jag känner mig ganska redo för att redovisa. Det känns som att det kommer gå bra. Jag håller tummarna, det är ju trots allt den första examinationen.
Vi var färdiga runt halv 12 så då åkte jag hem och fortsatte plugga.
Sedan fixade jag lite mat och då kom jag på att det var längesedan jag följde något recept. Varje gång jag lagar något nytt så improviserar jag. Jag bara blandar ihop något och det blir faktiskt ganska gott.
Har även ringt och pratat med momo. Det var ett tag sedan vi sågs så jag kände att det var dags att ringa. Min momo är ju för bra!

Nej, nu ska jag dricka upp latten så ska jag fortsätta plugga!


Ha de! Ha de!

Dagen Och Följande Dagarna

Publicerad 2012-01-24 18:44:10 i Kära Dagbok,

Gick upp klockan 5.30 imorse.
Skolan började 9.15. Vi började på att grupparbete som ska redovisas på torsdag.
Klockan 12 klev jag på bussen hem till Enköping. 
Sedan träffade jag Julia på stan så gick vi till Wickmans och lunchade. Efter det gick jag hem och pluggade. Nu är jag färdig med det som jag ska läsa upp på redovisningen.
Imorgon ska jag in till skolan och träffa min grupp, så ska vi gå igenom vår redovisning.
På torsdag ska vi ha redovisning/första examinationen.
På fredag ska vi ha en föreläsning och sedan lite informationstid.
Min helg kommer att bestå av att plugga, plugga och plugga, sedan tar vi lite mera plugga, oj, jag höll på att glömma, jag måste plugga! Livet är gott, världen är stor!

Ha de! Ha de!

Plugghjärnan Har Kommit Igång

Publicerad 2012-01-23 19:40:14 i Kära Dagbok,

Igår var jag trött runt 4 tiden. Sedan piggnade jag till runt 7-8 någon gång, så då pluggade jag.
Det här kommer låta sjukt, men det var faktiskt jätteroligt med instuderingsfrågor! Jag kom in i sådant jäkla flyt. När jag var färdig med frågorna (de jag kunde göra dvs) fortsatte jag läsa en bok om vardagsperspektiv. Jag läste och jag läste. Hokus Pokus! Så var klockan 23.30! Ojdå, jag kanske borde sova nu. Fixade lite småsaker så jag somnade nog någon gång efter 12 slaget.
5.30 ringde alarmet, dags att vakna!
8.15 dags för dagens föreläsning.
10.00 skoldagen är slut, så jag går upp till skolans bibliotek och gör färdigt en till instuderingsfråga (den här boken får man nämligen inte låna och jag har inte köpt den, än)
11.40 sitter jag på bussen påväg hem.
13.00 hemma i Grillby. Jag drar på mig mjukisbyxor och käkar lite fil och flingor, sedan går jag igenom några skolsaker medans jag väntar på att posten ska komma.
Runt 14-tiden kommer posten och jag kan äntligen börja läsa De yngre barnens läroplanshistoria. Boken är seg, jävligt seg. Och jag börjar bli sjukt trött.
15.30 är så jäkla trött! Går ner och tar en dusch och inser att jag har varit vaken i 10 timmar redan nu. Inte illa. Inte heller så konstigt att jag börjar bli trött.
16.30 MAT!!
17.00 KAFFE!! Ja, jag har börjat dricka kaffe igen. När jag och mamma var till Erikslund för ett bra tag sedan tog jag en latte macchiato och då insåg jag hur mycket jag hade saknat att ta en kaffe. Så nu är jag en plugghäst som dricker kaffe (dock inte svartkaffe!)
19.30 En liten paus från pluggandet. Packar väskan med mera.

Jag ska försöka släcka vid 22-tiden, men jag tror fan inte att jag kommer att lyckas med det ikväll heller.
Imorgon har jag seminarium 9.15-12.00. Sedan ska jag gå och köpa ännu en bok som jag insett är återkommande. Sedan ska jag hem till Alex.

Nu! Ska jag fortsätta plugga!

Adjö!

Bambi Kom Ut På Den Hala Isen

Publicerad 2012-01-22 10:45:49 i Kära Dagbok,

Igår tog jag och Alex tåget in till Stockholm. Där åkte vi skridskor i Kungsträdgården. Ja, jag tog på mig ett par skridskor frivilligt! Det var min idé dessutom! Men jag tyckte att vi kunde hitta på något som vi inte brukar göra, och det gjorde vi.
Efter det gick vi och käkade i Kungshallen. Sedan åkte vi hem och drog till Sandra.


Idag ska jag plugga, plugga och plugga.

Ha de! Ha de!

Hello Friday!

Publicerad 2012-01-20 21:13:56 i Kära Dagbok,

Idag har jag jobbat. Efter det gick jag till Tess och köpte en latte. Sedan gick jag till bibblan och pluggade. Det kändes lite fånigt måste jag säga.
Efter det gick jag upp till adolfs för att ta bussen till Alex jobb.
Sedan åkte vi till Sandra och tog hand om Maleya en stund.
Efter det åkte vi hem till byn och började med maten.
Jag har inga speciella planer för helgen, men jag måste plugga lite ialla fall.

Ja, det var en snabb update.

Ha de! Ha de!

Fortsätter Hålla Nollan!

Publicerad 2012-01-19 19:19:21 i Kära Dagbok,

Imorse var jag till tandläkaren. Har fortfarande inte ett enda hål, så nu kommer jag inte kallas förns om två år.
Sedan stack jag till jobbet. 8.30-16.30. Det var jätteroligt att få träffa alla igen, även fast det inte var så längesedan.
Sedan åkte jag hem och käkade, nu har jag duschat och nu är det dags för plugg.
Fritid, vad är det? Men jag klagar inte, det känns riktigt skönt att ha något att göra om dagarna.

Ha de! Ha de!

Lite Effektiv!

Publicerad 2012-01-18 14:53:16 i Allting&Ingeting,

Idag hade vi seminarium, men vi fick mest information. Efter det gick jag till stadsbiblioteket och fixade ett lånekort. Så nu har jag tre lånekort, snacka om pluggis!
Nu har jag även beställt två böcker till (beställde två igår) så ja, nu säger jag hejdå till pengar och hej hej till det fattiga studentlivet.

Nej nu är det dags att kolla igenom kompendiet som jag köpt, dags att läsa, dags att plugga.

Ha de! Ha de!

Lediga Tisdag

Publicerad 2012-01-17 11:56:27 i Allting&Ingeting,

Idag är jag ledig, men jag har bestämt mig för att komma igång med pluggandet. Större delen av morgonen har jag varit inne på studentportalen och kollat igenom lite saker. Jag har även hunnit med att slå igång en maskin med tvätt och hängt den. Nu ska jag skriva lite om läroplanen för förskolan.

Ha de! Ha de!

Första Föreläsningen CHECK!

Publicerad 2012-01-16 19:58:48 i Kära Dagbok,

Idag har jag haft min första föreläsning på universitetet. Det var faktiskt roligare än vad jag trodde. Vilken bra lärare måste jag säga. Jag gillar sådana lärare som kan göra en lektion intressant. En sådan som inte bara matar på med en massa information som den har läst i en bok. Den här lärare pratade utifrån egna erfarenheter och tog upp sådana saker som man faktiskt bör veta.

Imorgon ska jag plugga på hemmaplan. Jag har inget som jag måste plugga på, men jag vill ändå komma igång på riktigt, så det blir till att plugga lite på förskolans läroplan.

På onsdag ska jag på mitt första seminarium. Detta kommer att bli intressant. 9.15-12. Sedan har jag inga fler lektioner denna vecka. Det känns skönt att man får en mjuk start.

Nu ska jag kolla på TV.

Ha de! Ha de!

My Weekend

Publicerad 2012-01-16 10:07:20 i Kära Dagbok,

I fredags gjorde jag inte så mycket. Jag lämnade in mitt schema på jobbet, sedan lånade jag några böcker på biblioteket, sedan köpte jag busskort och senare på kvällen kom Alex ut till Grillby.
I lördags åkte vi till Västerås, där köpte jag en ny ipod. Otroligt nog kunde jag unna mig en ny, min andra mp3 som jag köpt. Nu är den stora frågon om jag någonsin kommer köpa en till telefon igen. Jag har köpt en enda telefon själv, annars har jag ärvt dem eller fått som födelsedagspresent. 
Efter det åkte vi till Ikea och kollade runt och käkade. Sedan hade vi en myskväll hemma.
Igår gjorde vi inte så mycket. Vi åkte hem till Alex. 

Ja, ingen händelserik helg, men det har varit lungt och skönt vilket jag behövde.

Idag börjar jag skolan 14.15 så jag hinner slappa lite innan det är dags att åka.

Ha de! Ha de!

Drive

Publicerad 2012-01-15 00:33:38 i Låt Filmen Rulla,

Ojojoj! I vanliga actionfilmer brukar det vara ett skott hit och ett slag dit. I den här filmen var det ord och inga visor. Här krossar man skallar, man skär upp hela armen, man skjuter folk med hagel. Jag gillade den!

Ryan Gosling spelar the Diver. Han jobbar som stuntman och han meckar bilar. En tystlåten grabb, hur trevlig som helst, han gör inte en fluga förnär, eller?

Jag vill inte säga för mycket! Det är inte som en vanlig actionfilm, men när det väl kommer action, då är det blodigt allvar! Men, gillar man action, SE DEN!


Real Steel
Ännu en bra film. Jag gillar ju Transformers och är helt såld till Bumblebee, så ja, jag blev såld till Atom i denna film.

Charlie har lagt ner boxningen och håller nu på med robotboxning. Men han har inte lyckats vinna någon stor match och nu ska han dessutom ta hand om sin oönskade son över sommaren. Hur ska detta gå?

Som sagt, jag gillade den här. Tycker man om Transformers bör man se denna. 


En Annan Pluggar Ju På Universitet

Publicerad 2012-01-12 18:01:42 i Kära Dagbok,

STÖRT! Lilla jag på detta stora universitet.
Intoduktionsdagen är avklarad. Har fått tok mycket information så jag kommer nog somna tidigt ikväll!
Men ja, nu är jag en liten student på Uppsala Univertitet.
Det har varit en rolig dag.
Nu har jag ansökt om bibliotekskort, skrivit upp 14 böcker som jag ska låna (+ 4 andra artiklar och utdrag) fixat med CSN, nu ska jag dra ut schemat.

Fullt ös MEDVETSLÖS!

Har Ni Tänkt På Vad Mammor Är Bra?!

Publicerad 2012-01-11 22:00:04 i Allting&Ingeting,

Jag har haft det så jobbigt ikväll. Visserligen har jag kanske varit lite överkänslig. Men jag har haft det så jobbigt!

Det första (och det absolut värsta).
Igår kväll skulle jag synka mina listor till ipoden. (Det hade gått 30 dagar i offline mode och jag hade glömt att synka, så jag kunde inte lyssna på en enda låt) Men den lille saten hoppade ur spotify hela jäkla tiden, jag kunde synka typ en, max två låtar, sedan gick den ur spotify.
Jag blir GALEN!
Då slog det mig. Om jag tar bort spotify och laddar ner appen på nytt så kanske det funkar bättre.
Jag tog bort spotify.
In på app store. Sök på spotify. Download. Kräver ISO 4... FUCK!!!
I ren panik kopplar jag i ipoden till datorn, igen, startar upp itunes och hoppas till gud att det finns en update!
Du har den senaste updaten ISO 3...
FUCKING HELVETES JÄVLA SKIT!!
PANIK PANIK PANIK!!
Så sedan jag kom hem idag har jag försökt att få tag på ett sätt att få ISO 4 eller 5 till ipod touch 1 generation. Nog för att jag är ganska oteknisk, men det går ta mig fan inte att få tag på. Jag hittar bara för 2 och 3 generation. Jag har till och med blivit medlem på någon sida för folk som fixar "crack" till ipod och iphone. Jag har till och med försökt ladda ner en äldre app version av Spotify. Men nej! Jag är körd!
Jag hade skitsvårt att somna igår kväll för att jag var så arg på mig själv som var så otroligt dum och tog bort Spotify från ipoden. 
Hur ska jag lösa detta problem nu då?
Ja, antingen får jag säga upp mitt premium konto på spotify, tänker inte betala 100kr för att ha de på datorn.
Eller så får jag köpa en ny ipod för 1800, vilket jag troligen kommer att göra.
Jag kommer bli en fruktansvärt fattig student!

Det andra.
Jag är visserligen sent ute, MEN, jag tycker att CSN är dåliga på att skriva ut saker på deras startsida. 
Här om dagen var jag in på UL för att se vad ett busskort med studentrabatt skulle kosta. Det visade sig att CSN inte kunnat skicka ut medlemskorten och därför behöver man beställa ett intyg från dem för att kunna få rabatt.
Så igår ringde jag till CSN för att fixa ett intyg. De stängde 16.30 och jag ringde efter 17.
Så jag ringde idag på nio rasten. Då visade det sig att jag inte kunde få ett intyg för att jag inte skrivit in mig hos dem. 
Så när jag kom hem skulle jag skriva in att jag bara ville ha studiebidraget. Men då måste jag fylla i en del saker som jag inte kan fylla i nu, för jag vet inte vilka datum jag går, jag vet inte hur många veckor jag går i skolan, så jag kan inte fylla i att jag ska ha bidrag. (Det var därför jag inte hade fyllt i det tidigare) 
Eftersom att det här är helt nytt för mig så vill jag prata med någon på skolan så att jag vet exakt vad jag ska fylla i. Jag vill veta exakt vilka böcker jag måste fixa till på måndag. Jag vill veta hur mitt schema ska se ut. Jag vill veta vilken nation jag passar in i. Jag vill veta en massa saker. Allt detta kommer jag antagligen få reda på imorgon, men det betyder att jag inte kommer att kunna få ett intyg från CSN den här veckan, vilket betyder att jag inte kommer kunna fixa busskortet till på måndag.

Det tredje (som visserligen hör lite till det andra)
För att kunna fixa allt på CSN på snabbaste sätt kan man göra det via e-legitimation. Jag har inte känt att jag haft behovet att använda min e-legitimation, därför har jag inte aktiverat kortet för det. Nu hade jag önskat att jag aktiverat det, för när jag försökte göra det så visade det sig att Nordea har stängt den tjänsten för tillfället på grund av systemuppehåll. Hur faaaaaan kan man komma på att göra det en onsdag?!

Inom loppet av max två timmar gick allt emot mig!
Jag blev så jävla ledsen!
Men min mamma hon vet precis hur man gör för att trösta mig.
Hon vet exakt vad hon ska säga för att jag ska må lite bättre.
Fy satan vad hon är bra!

Nej, nu är det dags att sova. Imorgon blir det till att gå upp halv 6. För imorgon ska jag till skolan.

Natti! Natti!

Mammas och Pappas Bröllopsdag

Publicerad 2012-01-10 19:54:45 i Kära Dagbok,

Idag har jag jobbat. Börjat på en ny mössa. Bråkat med ipoden. Ja, typ det.
Det har inte varit en händelserik dag. 
Imorgon är det en ny dag på jobbet.
På torsdag ska jag till skolan. STÖRT!
Ja, det finns inte så mycket att skriva om just nu.

Ha de! Ha de!

When You Were Young!

Publicerad 2012-01-09 17:25:47 i Kära Dagbok,

Det var tänkt att jag och mor skulle åka hem till momo, men det blev inte så. Så nu har vi tagit bort julsakerna istället. Jag har även kollat ut en del fina saker på IKEA som jag vill ha!

Har även gjort en egen party lista på Spotify, japp ännu en lista. Har 17 stycken nu om man säknar med Stared listan. Men den här listan borde lämnas ut till alla krogar. Här har vi riktig partymusik, enligt mig ialla fall. I LOVE IT!

Midnight In Paris

Publicerad 2012-01-09 11:43:08 i Låt Filmen Rulla,

Här om kvällen såg jag Midnight In Paris. Jag gillade den här filmen. Jag älskar ju historia så när de tar med kända personer från förr så kan jag ju inte låta bli att tycka om filmen. 

Gil och Inez är i Paris med Inez föräldrar. Gil har lite problem med sitt skrivande, men kanske en midnattspromenad i Paris kan hjälpa honom på traven.

Som sagt, jag gillade den här filmen. Om man gillar historia så är denna ett bra tips. Man får träffa en hel del kända personer från förr.


What's Your Number?
Den här var helt okej rolig. En vanlig romantisk komedi. Men, Chris Evans är med och då blir filmen genast mycket bättre. Man kan ju inte låta bli att bli kär i honom!

Ally läser en artikel i en tidning. Om en kvinna har haft sex med fler än 20 killar kommer hon antagligen aldrig bli gift. Ally börjar räkna. 19 stycken! PANIK! Men hon har fortfarande en chans kvar. Nästa person hon har sex med ska hon gifta sig med! Hoppas att nr 20 är perfekt!

Som sagt. En lite roligare romantisk komedi. Chris Evans är klockren!!


En Ny Dag, Nya Tag!

Publicerad 2012-01-07 10:40:46 i Kära Dagbok,

Igår var jag fruktansvärt arg och ledsen! Jag var visserligen inte så smart som tog lite extra mat. Men jag var så glad att jag äntligen var hungrig igen. Så jag tänkte, vad kan det skada att ta lite mer mat. Jag kände stoppet i halsen och då borde jag slutat, men jag tänkte att en tugga skadar inte. Men det gjorde det visst.

Men, idag är det en ny dag. Dags för nya tag! Vågen är inte snäll mot mig, men jag ska nog visa den ett och annat! Nu tänker jag inte förlora ett enda kilo till! DOM ÄR MINA! Nu ska jag ta tillbaka vartenda kilo! Det får ta den tid det tar, men tillbaka ska de!

Nu har jag ätit frukost, tyvärr var jag inte hungrig, men jag har fått behålla den. Snart ska jag ta mig en smörgås, sedan måste jag äta lunch. Sedan ska jag träffa Tess.

Ha de! Ha de!

Här Kommer En Mindre Rolig Update!

Publicerad 2012-01-06 17:04:26 i Allting&Ingeting,

Hurra hungerkänlan kom tillbaka! Yay!
Nu har jag käkat mat. Sedan ställde jag mig och diska. 10 minutuer senare sitter jag på toagolvet. Tårarna sprutar. Jag fick inte behålla maten.
Ingen har jag som kan trösta mig. Mamma jobbar och pappa och Jimmy är på hockey.
Det här blir en tuff kväll. Så nu blir det inga fler inlägg idag.
Jag tar nya tag imorgon istället.

Larry Crowne

Publicerad 2012-01-06 14:48:20 i Låt Filmen Rulla,

Herre Jisses vilka filmdagar jag har nu! Men jag gör annat också. Jag har faktiskt varit ute och prommenerat, dammsugit, tränat, men mycket film blir det.

Den här filmen då. Hade jag varit på dåligt humör hade jag säkert tyckt att den här filmen var jättetråkig. Men jag tycker att den förmedlade väldigt positiva saker. Det är aldrig försent! Det är aldrig försent att börja plugga. Det är inte försent att hitta kärleken. Det är inte försent att prova på något nytt.

Larry får sparken från sitt arbete. Han bestämmer sig för att börja skolan igen och där får han träffa en hel del intressanta människor.

Som sagt, filmen förmedlar många positiva saker, och jag måste säga att Julia gör sin roll otroligt bra, hon är verkligen en skicklig skådespelerska.


The Art Of Getting By

Publicerad 2012-01-06 12:51:08 i Låt Filmen Rulla,

Har försökt kolla på den här filmen flera gånger, men det har slutat med att jag gjort något annat och inte hängt med i filmen alls. Nu satt jag och bara tittade på filmen. Men njaaaaaaa, inte min typ av film. Det jag tänkte på hela tiden var, "Åh, den här låten känner jag igen" "Den här låten var bra, den måste jag hitta på Spotify" Så ja, det var bra musik, men själva filmen var tråkig.

George är en ensam tonåring som tappat menningen med livet. Vad är det för vits med allt, man föds ensam och man dör ensam. Kanske Sally kan få honom på andra tankar.

Som sagt, absolut inte min typ av film, på tok för seg, men det var mycket bra musik!



Our Idiot Brother

Kom på att jag såg Our Idiot Brother igår. Jag gillar verkligen Paul Rudd, han är så jäkla rolig. Men den här filmen var inte så rolig. Jag trodde den skulle vara roligare. 

Ned har precis kommit ut ur fängelse. Nu behöver han någonstans att bo. Han familj ställer upp. Men Paul, som inte är den smartaste ställer till med lite problem. 

Som sagt, jag trodde att den skulle vara roligare, eftersom att Paul Rudd var med, men den var väl helt okej rolig.


Det Uppstår Jubel I Mitt Huvud..

Publicerad 2012-01-06 12:23:51 i Allting&Ingeting,

..magen kurrar och jag känner hungerkänsla! In your face, förbannade ätstörning! Här får du en rejäl käftsmäll för nu ska jag käka mat och njuta av det!!!

JAG ÄR HUNGRIG!!!!!! Det är så att man blir tårögd!!
MAT HERE I COME!!!

Fright Night

Publicerad 2012-01-05 23:47:46 i Låt Filmen Rulla,

Hahah, ja den här var skum. Det känns lite som en parodi till alla vampyrfilmer fast att de ville göra den "läskig" också. 

Charleys gamle vän, Ed, misstänker att det är något skumt med Charleys nya granne, Jerry. Jerry kanske ligger bakom Adams mystiska försvinnande. Charley vill inte tro på honom. Men när Ed inte kommer till skolan dagen efter, vet han att det är något som inte stämmer.

Som sagt, den här var helskum. Den är en skräck-komedi. Om man inte ser den så missar man inget.


11-11-11

Publicerad 2012-01-05 21:23:21 i Låt Filmen Rulla,

Ojojoj. Det här var en mysko film.
I början tänkte jag "Skiiiiiiit ännu en urusel skräckis"
En bit in i filmen "Nu kommer han vända bort blicken och när han tittar tillbaka kommer alla demoner vara borta" Hoppar till. "Nej jävlar det stog en bakom honom!"
Slutet av filmen "Gäsp, okej, nu blev det lite överdrivet"
Så man kan säga att mitten delen av filmen faktiskt var en helt okej skräckfilm. Men början och slutet, to much.

Författaren Joseph Crone har förlorat sin fru och son i en brand. Nu ringer hans bror från Spanien och berättar att deras far är påväg att dö och att han måste komma dit. Han upptäcker snart att han är besatt av siffran 11-11, vad han inte vet är att det är en livsfarlig siffra.

Jag vet inte riktigt hur man ska förklara den här filmen. Det är som The number 23. Siffran finns överallt, men i den här filmen handlar det om tiden.

På sätt och vis var den här obehaglig, men det kan vara för att jag tycker att det är fruktansvärt obehagligt med en massa religion tjosan. Och det var ju ändå några hoppa till stunder, så det var väl en helt okej skräckis. Långt ifrån bra, men ändå helt okej.


In Time

Publicerad 2012-01-05 16:01:39 i Låt Filmen Rulla,

Detta var en konstig film, men den var ändå helt okej. En actionfilm med lite inslad av sci-fi.

Tänk dig en framtid där tiden fungerar som dagens pengar. En del har mycket tid, andra har några minuter kvar. Will är van vid att ha en dag kvar, vad skulle han göra om han hade 100 år kvar?

Will är framtidens Robin Hood. Lite action, drama, och massvis med gröna siffror.
En helt okej film.

One Day

Publicerad 2012-01-05 14:17:34 i Låt Filmen Rulla,

Nog för att jag är inne i känslig period just nu, men satan i gatan va jag grät. Ena stunden var det romantiska saker, nästa stund var det sorgligt.

Emma och Dexter är barndomsvänner. De vet egentligen att de är som gjorda för varandra. Soulmates. Kommer de bli ett par eller ska de bara vara vänner?

En fin dramafilm. Fin vänskap. Fin kärlek. En riktig kärleksfilm.



The Change-Up

Publicerad 2012-01-05 12:02:35 i Låt Filmen Rulla,

Den här var riktigt rolig! Jisses vad jag skrattade! 

Trebarns pappan, Dave, har fullt upp på jobbet, hans vän Mitch lever unkarlslivet. Efter en krogrunda önskar de att de kunde byta liv med varandra. Men vad gör de när de vaknar upp dagen efter och önskningen gått i uppfyllelse?

Som sagt, jag tyckte att den här var jätterolig. Dock var den förutsägbar, men så jäkla rolig! Helt klart sevärd.


Here Comes The Sun

Publicerad 2012-01-04 20:23:23 i Foton,


Det är en grej som gör att jag gillar den högra bilden. Det ser ut som att solen skiner, men i verkligheten är bilden bara brun och tråkig.

Allt Sitter I Huvudet

Publicerad 2012-01-04 17:53:06 i Åsikter,

Jag har alltid varit smal. Ibland lite väl smal.
Jag kan inte säga exakt när min ätstörning började. Jag vet inte om jag har haft det hela livet eller om det började när jag var 9 år. Det var då jag märkte det i alla fall. Jag har aldrig kunnat säga att jag haft en ätstörning, även fast jag misstänkte det. Idag vet jag att det är så och jag vet hur jag ska hantera det.

Skolan började 8.10. Men min klocka ringde 6.20. Det tog mig max fem minuter att gå till skolan. Jag packade väskan kvällen innan. Jag hade inte börjat använda smink. Det jag skulle göra på morgonen var klä på mig, äta frukost, borsta håret och tänderna och gå till skolan. Allt detta kunde jag göra på en halvtimme - 40 minuter. Men jag gick upp 6.20.
Jag gjorde det för att jag skulle kunna äta frukost i lugn och ro och sedan gå och vila så att jag kunde smälta maten. Jag har förträngt mycket från den här tiden, men jag kan inte komma ihåg en enda gång som jag fick behålla frukosten. Jag stoppade aldrig fingrarna i halsen. Jag ville inte kräkas. Det bara kom.
Jag mådde dåligt av att gå till skolan. Jag ville inte vara där. Jag hade inga problem med att ställa mig och dansa på fredagsmyset, eller läsa upp en av mina många berättelse. Detta gjorde jag varje vecka utan problem. Jag var inte mobbad. Jag har alltid haft Bella. Så varför var det så jobbigt att gå till skolan?
Ett bra självförtroende och en mycket dålig självkänsla. Ja, det är möjligt att det var det som låg bakom det.
Ska jag vara helt ärlig så har jag ingen aning om hur det började den gången. Jag har ingen aning om hur lång tid det pågick, om det var två månader, ett halvår, ett år. Ingen aning. Jag har bara några få minnen, resten har jag förträngt. Jag tror inte att jag vill gräva i det heller.

Nu kommer jag fortsätta att prata om mina svackor. Då ska man veta att en svacka för mig kan vara liten och den kan vara riktigt stor. Jag tar bara de stora svackorna som var jobbiga.

Nästa svacka kom när jag var 11 år. Den här var inte så långvarig, men det var fortfarande jobbigt.
Denna gång var jag säker på att det berodde på osäkerhet och prestationsångest. Jag tyckte att matte var jättesvårt och det var dags för nationellaproven och jag var så orolig för att jag inte skulle klara det. Så vitt jag kommer ihåg varade denna svacka i några månader och jag tror inte att jag kräktes varje dag.

Sedan hade jag några små svackor, men den värsta svackan kom efter min ryggoperation när jag var 15 år. Den här gången var det riktigt illa. Jag gick ner över 10kg och min självkänsla hade nått botten.
Jag hade inte bra självkänsla när det var dags för operationen, men det blev värre när jag rasade i vikt.
Jag var illamående efter all medicin. Spydde massor. När jag kom hem var det fortfarande svårt att äta och jag fortsatte rasa i vikt. Till min familj och mina vänner sa jag att jag hade gått ner till 40kg, jag ville inte säga att jag bara vägde 38kg till mina då 163cm. När det var som allra värst vågade jag inte väga mig.
När jag kom tillbaka till skolan fick jag blickar emot mig. "VA SMAL DU HAR BLIVIT!" Var det första mina vänner sa. Jag vet att de bara brydde sig om mig, men att säga det till en smal person, som inte vill vara smal. Det var så jobbigt att höra. 
Ca två månader efter, när jag äntligen hade börjat kunnat käka igen och fick behålla maten, så åkte jag på en magsjuka. Trodde jag. Det var min blindtarm som var inflammerad. VIKTNEDGÅNG igen. 
Under denna tid reagerade jag på hur mycke bantningsgrejer som fanns just då. Det var reklam, program. Det fanns överallt! "När ska de göra reklam eller program enbart med de som behöver och vill gå upp i vikt?!" Sa jag till mamma och grät!
Vill man gå ner i vikt kan man minska sina matportioner, ta bort socker och träna.
Vad gör man när man vill gå upp i vikt och om man försöker tvinga i sig en tugga till så måste man springa och spy. Hur gör man då för att gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt? Öka portionerna, visst, men när man inte kan det?! 
Jag var så arg!
Jag vet faktiskt inte hur lång tid det tog innan jag tog mig ur svackan. Men det tog tid.

Sedan fick jag en liten svacka när jag var 18 år. Denna varade inte länge och var inte så allvarlig, förutom att den fick mig att bli en olydig snorunge. Jag tror att jag gick ner max 7kg. Alltså inte så allvarlig, en lite mindre stor svacka kan man säga.

Nu har jag en svacka igen. Även denna är lite mindre stor svacka. 
Men nu har jag lärt mig en hel del.

Vad beror svackorna på?
Förut trodde jag att det berodde på osäkerhet. 
Dålig självkänsla. Prestationsångest. Extremt höga krav på mig själv.
Det kan vara en sjukdom, ex magsjuka som gjort att jag börjat gå ner och sedan kan det bara fortsätta.
Idag säger jag såhär. Jag har en ätstörning. Det är inget som jag kan bli frisk ifrån. Det är som en berg-och-dalbana, det går upp och ner.
Förut ville jag inte säga att jag hade ätstörning, men nu har jag så pass mycket erfarenhet, och jag vet att om man går ner 5kg på bara någon vecka, om inte känner någon hungerkänsla efter 8 timmar, om man blir illamående av matlukt, om man får att det tar stopp i halsen medans man äter och man vet att om man tvingar i sig en tugga till så kommer man att gå och spy. Då vet man att det inte är ett normalt beteende. Man behöver inte någon som säger att man lider av en ätstörning. Man måste förstå det själv. Allt sitter i huvudet.

Hur tar jag mig ur svackorna?
Jag har ett matschema i mitt huvud. 
Eftersom att jag inte blir hungrig när jag har en svacka får jag lov att titta på klockan för att veta att det är dags att äta. Jag försöker äta frukost, lunch och middag med max 3 timmars mellanrum. Dessutom försöker jag äta någonting under de 3 timmarna.
Jag jobbar mer med min självkänsla, även fast jag tycker att jag har bra självkänsla så jobbar jag för att få den att bli ännu bättre.
Eftersom att det är viktigt att jag tränar mina muskler, på grund av ryggen, så fortsätter jag träna, men om jag fortsätter gå ner så får jag enbart träna styrka.
Jag tänker mer på mig själv. Det kan verka lite själviskt, men när jag går igenom en svacka är det viktigt att jag har 100% fokus på mig själv. Jag kan vara en bitch mot andra, det är inte med avsikt, det är för att jag måste tänka på vad som är viktigast för mig och då kan jag verka som en bitch.
Jag är beroende av folk som jag kan lita på. Jag vill helst inte vara ensam. Jag behöver någon som bryr sig.

Det är många som har det så mycket värre än jag. Jag tänker på de som redan är smala, men som vill bli ännu smalare. Det är fruktansvärt. Så jag har ändå en väldigt mild ätstörning. Jag vill inte vara smal, jag vill ha former, men ibland skrämmer jag mig själv när jag ser min smala mage och mina höftben och faktiskt gillar det. Ena studen gör höftbenen mig spyfärdig, nästa stund kan jag inte låta bli att titta på dem. När jag tycker om min smala kropp då är det ätstörningen som pratar, när jag blir äcklad av alla ben som syns då är jag mig själv. 

Allt sitter i huvudet.

4 Januari 2012

Publicerad 2012-01-04 15:26:55 i Kära Dagbok,

Det blev en promenix med Bella. Alltid lika mysigt. Det är så skönt att få prata av sig, både om bra och dåliga saker.
När jag kom hem igen käkade jag lunch. 
Sedan gick jag och vägde mig och då insåg jag att jag ville inte köra hela passet med Lanefelt, så jag tog hantlarna och körde lite styrka, så gjorde jag lite sit-ups. Muskler väger ju ändå mer än fett.

Jag funderar på att fixa en ny header till bloggen, men jag har inte så mycket inspiration, så jag kanske gör en tillfällig. Har även funderat på att göra ett inlägg om mitt år 2011, men det tar på tok för lång tid och det skulle inte vara så intressant heller. Vidare har jag funderat på att skriva av mig om min ätstörning, mest bara för att få skriva av mig. Det kanske inte är så roligt att läsa, men det är mer ett inlägg för mig.

Äsch nu börjar jag på säsong 8 av Grey's!

Ha de! Ha de!

Så Där Ja!

Publicerad 2012-01-04 10:16:29 i Kära Dagbok,

Nu har jag fått tillbaka mina pengar från SJ. Nu är jag nöjd.

Om en stund ska jag ut och gå med Bellabus. Sedan ska jag köra ett pass men Lanefelt. Sedan har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Så ja, det kommer nog att komma upp lite nya foton igen...

Ha de! Ha de!

Damn! Jag Är Fast!

Publicerad 2012-01-03 19:31:06 i Foton,

Hokus pokus filiokus! Så var jag insnöad på att göra old photos. Jag skulle visserligen vilja få dem att se lite repiga ut, men de får helt enkelt duga utan att se slitna ut.




Men jag måste säga att min favorit bild hittills är denna. Den tycker jag faktiskt blev bra!!


Nya Bebisar!!

Publicerad 2012-01-03 18:14:34 i Allting&Ingeting,

Jag och mor åkte iväg till Erikslund. Så tänkte vi att vi kunde gå in på Stadium och kolla efter en Converse väska till mig. Så gick vi förbi skorna. Jag säger "Du ser de där gröna, de vill jag h...... DET STÅR NÅGOT RÖTT UNDER DEM!!!" Jag små springer fram! 399kr!!!! Jag kunde ju inte låta bli! Jag tog ner storlek 37 och bad en i personalen att gå och hämta dem och vips stog jag i kassan och betalade för mina nya fina bebisar! Man kan ju inte låta bli när de bara kostar 399!!


Rätt Ska Vara Rätt, Annars Blir Det Fel Och Då Blir Det Inte Rätt!

Publicerad 2012-01-03 12:02:11 i Allting&Ingeting,

Jag har varit en liten surtant nu på morgonen. 
Jag var nämligen upp till tågstation igår och köpte busskort för 160kr. Och enligt han i kassan så hade det inte blivit något draget från mitt kort, så vi fick göra om köpet. När jag kollade i morse hade de dragit 160kr från SJ TVÅ gånger! (Och det var draget, inte bara reserverat) Man blir ju galen!
Igång med datorn och försöker leta reda på telefonnumret till tågstation. Det är ta mig faaaaan helt omöjligt att hitta. Jag ringer till SJs växel och får ett nummer till resebutiken, sedan får jag ett nytt nummer av dem till Enköpings tågstation. Detta tar ca 30 minuter. Grytan håller på att koka över.
Så kommer jag äntligen fram till dem. "Är du säker på att det är draget två gånger och att det inte är reserverat?"
Hade det bara varit reserverat så hade jag väl inte ringt! Jag är inte dum heller!
Så nu håller de på att strular med banken och skit så ska han ringa upp igen.

Jag blir så jävla arg när det blir sånt här strul! Tur att jag är lika envis som min far.

Nej, nu ska jag försöka få i mig lite lunch. Sedan ska jag upp till mamma så ska vi åka till IKEA.

Ha de! Ha de!

Jag Älskar Foton!

Publicerad 2012-01-02 22:19:55 i Foton,

Jag älskar Picasa!! Det är väldigt svårt att sluta. Det är så enkelt att få till old photos. Så roligt!!


Vem Ska Jag Tro På?

Publicerad 2012-01-02 17:51:37 i Allting&Ingeting,

Ja, hörrni, sakta men säkert tynar jag bort. Nej, så illa är det inte, men jag har en rejäl svacka. Det är över två år sedan jag vägde så här lite, så det är klart att man är lite orolig. Om man inte har ätit på över 4 timmar och sedan tuggar tuggummi i en och en halv timme (som brukar göra mig extremt hungrig) och fortfarande inte känner någon som helst hungerkänsla (snarare illamående med tanke på mat) ja, då blir man lite smått skitnödig.
Det viktigaste just nu är mina nära och kära som jag kan lita på. Inget gnäll, inget tjat, inga dåliga ursäkter.
Så ni får ursäkta om jag börjar avreagera mig i bloggen. Men just nu måste jag ha 100% fokusering på mig själv så att jag kan äta upp mig igen och bli "frisk". Så det kan bli en del negoinlägg. Men jag ska ändå väga upp det med lite foton.

Picasa

Publicerad 2012-01-02 15:35:50 i Foton,

Nu har jag hittat ett superroligt fotoprogram!! Jag fullkomligt älskar det!!
Det är jättesimpelt så det är kanon för snabb redigering. Picasa heter det och jag är kär de olika färdiginställningarna som finns.
Man kan få till riktigt fina gameldagsfoton och helgalna färggranna bilder.




Hey! It's 2012 Bitches!

Publicerad 2012-01-02 14:30:21 i Foton,

Nyårsafton spenderades hos Julia med några trevliga figurer.
Gårdagen spenderades med min älskling.
Och denna dag ska jag spendera hos mor och far.

Här kommer några bilder från nyår.





Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela