Thess Boberg

Bra Dag!

Publicerad 2013-01-31 19:36:17 i Allting&Ingeting, Kära Dagbok,

Idag har det varit en bra dag. Jag startade dagen med ett träningspass. Sedan städade jag badrummet. Efter det hade jag en trevlig dag med min bror. Nu har jag precis avslutat dagens andra träningspass och just nu njuter jag av en härlig tallrik med Filmjölk, hallon, björnbär och vindruvor. Gott!
 
 

Svenska Toner

Publicerad 2013-01-30 18:46:11 i Music Mitt Strå,

Sedan Melissa Horn släppte sitt debut album 2008, har jag då och då perioder då jag bara lyssnar på svensk musik. Nu har jag en sådan. Det blir mycket Melissa Horn, Carolina Wallin Pérez, Ted Gärdestad, Cornelis, med flera. Det är inte så mycket nytt jag lyssnar på, och när det väl kommer en hyfsat ny låt byter jag till typ Balladen om Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind. 
 
Jag vet inte vad det är med svensk musik, men det är så rogivande och mysigt att lyssna på det. Jag mår bra av svensk musik helt enkelt. Ett album jag kan lyssna på om och om igen är Melissa Horns Långa nätter (2008). Alla, och då menar jag ALLA låtar är så otroligt fina och mysiga och jag kan inte tröttna på dem.
 
Musik är ett så fantastiskt estetiskt uttryck. Musik kan beröra en på så många olika sätt.
Musik är underbart.
Musik är magi.
Musik är kärlek.
 
 
 

Ät Frukost

Publicerad 2013-01-30 07:36:37 i Allting&Ingeting,

God morgon!
Idag ska jag till skolan. Då startar jag dagen med fiberhavregrynsgröt och bär. Idag blev det blåbär och granatäpple. Gott!
Ett tips till alla som vill må bra. Ät frukost. Frukost är den viktigaste måltiden på hela dagen. Det är även bra att ha regelbundna måltider. Speciellt för dig som vill gå ner eller hålla vikten. 
Jag äter frukost kl 7. Mellanmål kl 10. Lunch mellan 12-12.30-tiden. Lätt mellanmål runt 14-tiden. Middag kl 17. Lätt mellanmål efter träning, runt 19-20-tiden.
 
Ha en bra dag!

Efter Träning

Publicerad 2013-01-29 19:25:34 i Allting&Ingeting,

Nu har jag tränat i drygt en timme, så nu är det dags att fylla på med protein och kolhydrater. eftersom att vi har mjölk som går ut imorgon får det vara proteinet, sedan tar jag hallon, blåbär och granatäpple som kolhydrater. Det kanske inte ser så mumsigt ut, men det är väldigt gott och nyttigt.

Lågkaloripizza

Publicerad 2013-01-29 17:39:55 i Allting&Ingeting,

Pizzan var supergod och så jäkla enkel att göra. Dessutom blev jag inte äkligt mätt av den som jag brukar bli av pizzorna från pizzerian.
Jag glömde tyvärr att ta kort på den, men men, det är sådant som händer.
 
Du behöver:
Fullkornstotillabröd
Passerade tomater
Valfritt pålägg
Mager ost.
 
Såhär gör man:
Sätt på ugnen på 250 grader.
Ta ett fullkornstortillabröd och lägg på en plåt.
Häll över paserade tomater.
Ha på 5 skivor salami (funkar med kalkon, tonfisk, kyckling eller andra nyttigheter).
På med några skivor paprika (eller annan valfri grönsak).
Strö över lite riven ost (ta gärna en magerost för att få pizzan så nyttig som möjligt)
Ställ in pizzan i ugnen 5-10 minuter. 
KLAR!
 
Så otroligt enkelt och gott. Pizzan jag åt innehöll endast 232 kalorier. 
Så ni ser, pizza behöver inte vara så onyttigt.
 
Snart är det dags för dagens andra träningspass! TAGGA!
 

Härliga Tisdag

Publicerad 2013-01-29 14:50:37 i Allting&Ingeting, Kära Dagbok,

I december började jag gå upp vid 7 på morgonen trots att jag är ledig, sedan går jag och lägger mig senast 22. Det här har gjort att jag håller mig pigg hela dagen. SÅ härligt! Dessutom mår min hy och min kropp bättre av den här regelbundenheten. Ett tips till alla som lider av trötthet. Försök ha regelbundna tider för läggdags och uppstigning. Man mår bättre av det. Och sov inte för länge! 7-9 timmar brukar vara lagom för de flesta, mer eller mindre kan orsaka trötthet.
 
Idag har det varit fullt ös. 
Tvättid mellan 7-12. Under den här tiden har jag även hunnit med att dammsuga, bädda rent, plugga och träna dagens första träningspass. Klockan 14 var jag färdig med pluggandet så nu håller jag på att fika lite. Knäckebröd, te och apelsin. MUMS!
 
Ikväll ska jag laga nyttigare pizza gjord på fullkornstortilla. Hoppas det blir gott. 
Efter det blir det dagens andra träningspass med mycket rumpa och mage! YAY!
 
Idag är det bara 42 dagar kvar tills vi åker till Thailand! Längtar så galet mycket!
 

Jag Duger Och Jag Kan!

Publicerad 2013-01-28 15:15:15 i Visdomsord, Åsikter,

Imorse kom jag på att jag är väldigt glad över att jag är jag. 
Ibland kan jag se mig i spegeln. Jag ser min ganka oproportionerliga kropp som är fylld med operationsärr. Jag har ojämn bröstkorg. Ett ben som är längre än det andra, vilket gör att midjan är lite ojämn. Och jag har många operationsärr. Fem ärr som är längre än 5cm. Åtta stick-, dränage- och titthål. Jag tycker att jag ser ganska rolig ut, men sedan blir jag glad och stolt. Alla dessa saker är ett bevis för att jag faktiskt har gått igenom fyra operationer, det är inte bara mardrömmar. Att jag tagit mig igenom detta, plus perioder av dålig självkänsla och ätstörningar har gjort mig så enormt stark och trygg med mig själv. 
 
Mina tips är:
- intala dig själv att du duger precis som du är, och inte bara det, du är fantastisk!
- skaffa en "Jag-är-bra-bok" som du skriver positiva saker om dig själv, varje dag.
- våga säga NEJ. Om du verkligen inte vill gå på en viss fest, säg nej.
- våga säga JA. Är du en person som ofta avböjer till saker, testa att säga JA, det kan få dig att må bättre.
- skratta varje dag!
- våga vara dig själv.
- stå för det du tycker.
- var ärlig, både mot andra och DIG själv
 
ALLA förtjänar att ha en bra självkänsla, även DU!
 

Peppa!

Publicerad 2013-01-27 18:59:12 i Visdomsord,

En kväll tänkte jag såhär, jag har en okej kropp, men jag vill och jag förtjänar att ha en grymkropp. Jag vill se vältränad ut och jag förtjänar det. Den tanken gjorde det väldigt enkelt för mig.
Jag hatar att träna på gym, så jag tränar hemma, mycket billigare och för min del bekvämare.
Jag äter nyttigare och det mesta tycker jag är gott. Broccoli tycker jag fortfarande inte om, men jag vill så gärna göra de, så jag pinar i mig det. Igår var jag jättesugen på smågodis, så jag tog fram 86% choklad och solrosfrön. Jag käkade 2 rutor av chokladen och en näve solrosfrön, mer orkade jag inte. Mörkchoklad är väldigt bra på det sättet, då det är nyttigare och mäktigare så man orkar inte äta så mycket. 
 
Jag säger inte att jag aldrig kommer att äta godis, chips, pommes eller dricka alkohol, för det kommer jag att göra.. Det är just nu när jag försöker bli av med kärlekshandtagen och bygger muskler som jag undviker onyttiga saker. Vilket jag sparar pengar på och mår bra av.
 
Varför skriver jag det här?! Jo, för att peppa mig själv. Genom att skriva här kan jag peppa mig själv och samtidigt tydliggöra för mig själv hur duktig jag faktiskt är.
 
 
 

2013 Verkar Bli Ett Bra År

Publicerad 2013-01-25 20:44:14 i Allting&Ingeting,

I mars ska vi åka till Thailand och jag vet inte hur det ser ut med jobb i sommar, så jag började året med lite panik. Hur ska jag få ihop pengar? Jag måste ju tokspara! Detta kändes ju jättejobbigt såklar. Nu skulle jag behöva snåla på ALLT! Utgångar, bio, till och med te i skolan för 10 kr skulle jag få hoppa över.
Men så tänkte jag såhär, varför ska det här behöva vara något negativt? Så jag vände det till en stor fördel.
Jag ska komma i toppform! På riktigt! 
Sedan den 5/1 har jag inte druckit en droppe alkohol, inte ätit snaks. Jag käkar nyttigare, räknar kalorier, tränar i stora mängder! Så jävla underbart! 
I och med att jag tränar hemma gör jag inte av med pengar på gymkort. Dessutom blir matkassen nyttigare för samma pris. 
Nu kan jag säga att jag mår bra både psykiskt och fysiskt. Visst att blodgivarna sa att jag räknas som vältränad, men det jag själv inte påstå att jag varit. NU är jag på god väg till att bli vältränad, vilket gör att min mentala hälsa mår bättre och bättre!
 
 
Vi har fått ETT liv och EN kropp. Den kroppen ska hålla livet ut. Ta hand om den du också!
 
Ha de! Ha de!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela