Thess Boberg

Tisdag

Publicerad 2011-05-31 18:00:53 i Kära Dagbok,

Ni vet när man cyklar, så har man vanligtvis ganska mycket kraft och det går lite fortare när man står och cyklar. Har ni någon gång varit med om att ni står och trampar på cykeln men att det spelar ingen roll hur mycket ni tar i för det går fortare att gå. Det har jag varit med om idag. Jag skulle cykla hem från Skolsta, det vill säga cirkus 5km. Men det blåste så jävligt så det var ingen idé att cykla, det gick fortare att gå.
Jag kan säga att det här var absolut sista gången jag cyklade till och från skolsta. Aldrig mer!
Det var nog inte så smart att jag cyklade idag heller, med tanke på att jag har hostat en del. Jag hostade minst 10 minuter när jag kom till jobbet (som tur var kom jag en kvart innan jag skulle börja) sedan hostade jag väldigt länge när jag kom hem också. Inte bra.


Nu när jag har duschat och käkat så känner jag mig piggare. Men jag vill inte anstränga mig något mer idag.
Nu vet jag inte vad jag ska skriva, så jag tackar för mig!
Puss&Kram! Hejhej!

Foton

Publicerad 2011-05-30 22:02:39 i Foton,

Nu har jag varit ute och lekt fotograf. Fy satan vad kul det är! Dock är jag inte så duktig på det, men det är jävligt kul ändå. Bilderna är verkligen inte felfria, men jag är ändå stolt över dem. Har inte använt autofokus på en enda bild. Det tycker jag är ganska bra gjort, faktiskt!



Måndag

Publicerad 2011-05-30 18:34:14 i Kära Dagbok,

Nu har jag jobbat min första dag på Skolstaförskola. Jag måste säga att jag saknar Gröngarn. Det beror säkert på att jag är ovan med att jobba på Skolsta, men det känns tungt att tacka nej till jobb på Gröngarn. De ville att jag skulle jobba där idag och på onsdag. Men jag ska jobba på skolsta. Men det är bara att bita ihop. Det är ju pengar ialla fall.


I lördags åkte jag hem till hjärtat. Jag hade smittat honom, så han hade feber och mådde jättedåligt. Så då åkte jag dit och tog hand om honom. Visserligen var jag inte frisk själv, hade världens huvudvärk, snorig näsa och hosta, men jag var nog piggare än vad han var ialla fall.
Nu har Alex börjat sin semesterperiod, så han är ledig måndagar och fredagar fram till någon gång i augusti. Gissa om det var jobbigt att det var JAG som var tvungen att gå till jobbet medans han fick sova vidare. Antar att det kommer bli så några gånger i sommar. Mysko.


Nu är jag riktigt seg. Jag har väldigt svårt att sova på nätterna nu när jag hostar och blir täppt i näsan, så jag blir ju extra trött när jag kommer hem från jobbet. Funderar på att gå ut en liten sväng och ta lite foton, det jävliga är ju att det blåser, men jag får lösa det på något sätt.


Fredag!

Publicerad 2011-05-27 21:20:23 i Kära Dagbok,

Är fortfarande inte helt kry, men det är bara att bita ihop.
Idag var jag och Alex ner till polisen och fixade nya leg, sedan gick jag till ep och fixade en annons, sedan gick jag till Gröngarn för att skriva under min tidrapport. Jag gick med musik i öronen, så hör jag hur någon ropar "Therese". Jag kollar runt förvånat, men ser ingen, så jag går vidare. Då kom de igen "Therese". Och jag tittar runt jätteförvånat, men ser fortfarande ingenting. Sedan kollar jag upp mot sjukhusparkeringen. Där stog ju pappa med en stor vit lapp mitt i skallen. Jaha, då hade han slagit hål i huvudet, igen.


Så jag gick och skrev under tidrapporten, sedan gick jag till akuten och satt där med far min i cirkus en timme. Tre stygn blev det. Sedan åkte vi hem till Grillby.


Ja, tror att jag ska ta de lugnt i helgen så att jag är frisk till måndag. Jag ska nämligen jobba måndag, tisdag och onsdag.


Får se om jag klarar av att stänga av musiken och slå igång en film istället. Brukar har lite problem med det.
Ha de! Ha de!
Puss&Kram! Hejhej!

Saving Private Ryan

Publicerad 2011-05-25 23:24:24 i Låt Filmen Rulla,

Idag såg jag Saving Private Ryan för första gången. Jag vet, jag är väldigt seg, men jag har väl antagligen inte haft 3 timmar över sedan 1998. Daaaa!

Nej, men jag gillade filmen. Jag blev jätteglad när jag såg att Vin Diesel var med, han var ju rolig också. Jag blev ju lite mindre glad när han dog då.
Eftersom att jag gillar historiska filmer så passar den här mig perfekt.
Men faan vad arg jag var. Jag blev så arg för att det är mindre än 100 år sedan det här hände. Det är mindre än 100 år sedan det var ett världskrig. Det är ju hemskt. Och att folk krigar fortfarande gör det ännu mera hemskt! Varför kan vi inte ha världsfred? Kan vi inte dela på jorden istället? Måste folk vara så jävla giriga?! USCH! Det är hemskt! Jag säger som John Lennon, "Imagine all the people living life in peace. Imagine all the people sharing all the world." Han var en vis man, tyvärr är det de som blir mördade. De giriga, sjuka jävlarna lyckas nästan alltid fly. Världen är helt enkelt inte rättvis och det är inte rätt, det är orättvist tycker jag!


Nej, nu tar jag och gosar med Nasse istället. Han gör inte en fluga förnär. Och vet ni, han gör inte ens motstånd när jag kramar honom jättehårt. Han är snäll han!
God natt!

Det Här Gillar Jag...

Publicerad 2011-05-25 21:40:47 i Kära Dagbok,

...här sitter jag med en fjärde dels vattenmelon och lyssnar på musik. Det är väldigt mydigt ska jag säga.


Ack så länge sedan det var sedan jag bloggade sist.


Förra veckan jobbade jag och helgen spenderade jag med min älskling här i Grillby.
Och vet ni vad som hände i måndags?!
Jag tog en ipren på morgonen, jag hade känt mig skit hängig på söndagen men då tog jag också en ipren. Sedan började jag bädda rent i sängen och dammsuga hela huset. Vad händer då? Jo, sängkläderna ligger i tvättmaskinen och rullar runt, medans kuddarna och täcket ligger och gosar helt nakna på sängen. Jag går och dammsuger och gå i min egen lilla värld och glömmer att stänga dörren till Alex rum. Så när jag kommer tillbaka till övervåningen och går in på rummet, vad känner jag för lukt då? Jo, kattpiss. Happ, så det var bara att slita ur bäddmadrassen ur fodralet och tvätta det.
Så, när jag hade dammsugit, tvättat och tumlat, och hängt ut det nytvättade fodralet så sätter jag mig ner. Det är cirkus 20 grader inne och jag hackar tänder. Jag fryser så jäkla mycket. Det visade sig att jag hade 40 graders feber. Woohoo!
Igår hade jag 39 graders feber! Woohoo! Jag fick inte gå till jobbet, i och för sig hade jag inte orkat det heller eftersom att jag låg i sängen hela dagen, men jag ville ju jobba!


Nu är febern borta i alla fall. MEN! Gissa om det svider i halsen. Näsan är ganska rinig den också. Inte bra. Får nog stanna hemma från jobbet veckan ut. Vill ju inte smitta ner barnen, även fast jag är ganska säker på att det är en av dem som har smittat mig, han hostade mig rakt i ansiktet, det är inte okej. Men, men, det är sådant man får stå ut med när man jobbar på dagis.


Nej, nu ska jag återgå till min melon!


Ha de! Ha de!
Puss&Kram! Hejhej!

Nu Mår Jag Bra!

Publicerad 2011-05-17 20:18:15 i Kära Dagbok,

Fy satan vad jag tycker det är roligt att jobba!
Det gör inte mig någonting att jag måste jobba några timmar längre en fredag, för det är så roligt. Jag ser bara hur många timmar jag får ihop på min tidrapport och det är så underbart! Jag jobbar så mycket som jag får, jag får ju ändå vara ledig på helgerna. Barnen är så söta mot mig. Idag var det en tjej som sa "Therese, jag tycker du är jättefin" Hur gulligt är inte det?! Och visst det är inte roligt att se ett barn som gråter men fan vad mysigt det är när de söker tröst. Jag vill också ha barn!! Fast det är ju inte dags för det än, men man blir ju bra avundsjuk på föräldrarna när deras barn kommer springande mot dem.

Ja, som ni förstår har jag haft en ganska bra dag. Nu har jag även fått tagit över Alex gamla itouch så att jag kan använda spotify premium fullt ut. Me like it a lot! Har jag den bästa fästmannen i hela världen? Svar JA!
Ha de! Ha de!
Puss&Kram! Hejhej!

Måndag

Publicerad 2011-05-16 14:52:07 i Kära Dagbok,

Jag har haft fullt upp hela dagen.
Jag har städat rummet. Bytt tavlor, rensat garderoben och omorganiserat. Nu ser det hyfsat fint ut här inne. Lite små plock kvar bara.
Sedan har jag tränat med gummiband. Började med det enklaste för att se om det var något för mig. Och det kommer nog bli en hel del träning. Jag älskar träning när jag inte behöver vara bland folk och svettas.
Nu ska jag ta något mellis, sedan ska jag plocka det sista, sedan packa väskan och sedan måla lite om jag hinner.

Jag Ska Måla Hela Världen Lilla Mamma

Publicerad 2011-05-15 19:35:52 i Allting&Ingeting,

Julia ville så gärna se mitt fina mästerverk.
Som sagt är den inte färdig och jag är ju ingen konstnär precis. Jag är bara en liten tös som alltid önskat mig ett staffli och nu äntligen så har jag ett.
Som sagt, jag är ingen konstnär. Jag vet inte ens vart jag ska måla, men jag vet att den inte är klar än.
Men jag tror att jag ska kalla den för "De döda blommorna vid det färgglada trädet" Vackert!

Dear Diary + Foton

Publicerad 2011-05-14 20:07:20 i Foton,

Ojoj, så usel jag blivit på att göra inlägg. Jag har inte så mycket att skriva nu när jag jobbar. Då blir det bara på helgerna som jag har något att skriva.
Jag kan i och för sig berätta vad jag fick när jag fyllde år.
Jag fick ett staffli och färger, pengar, presentkort, träningspaket med gummiband, ett objektiv till kameran, en sjal, en Nasse, underkläder, godis, vin, läppstift och en superfin tavla.
Igår kom några härliga bönor hem till mig så hade vi en liten grillkväll. Det var trevligt. Orkar inte lägga upp bilder här dock.
Idag har jag och Alex varit ute och fotograferat lite och sedan har jag varit lite kreativ och målat. Jag har inte besämt mig om den är klar eller inte. Men jag har ialla fall börjat. Så nu leker jag konstnär också!
Kan ju passa på att lägga upp lite bilder som jag tagit med mitt nya objektiv som jag fick av min fina fästman. Jag har inte redigerat bilderna, men de får duga ändå.

Fast & Furious Marathon!

Publicerad 2011-05-07 22:41:42 i Kära Dagbok,

Ojojoj vilken rolig dag jag har haft idag! Nooooot!
Skulle egentligen träffa Tess idag, men med tanke på att jag var dålig igår så var jag inte så pigg idag. Så jag har tagit det riktigt lugnt idag. Det enda "vettiga" jag gjort på hela dagen är att diska frukostdisken, vika tvätt och plugga teori. Wow! Vågen!

Jag låg ute och sola i max 40 minuter, och jag fick linje på den korta stunden.
Sedan har jag haft Fast and Furious marathon. Jag har kollat på 1an, 2an och 4an. Jag vägrar 3an. Den är ju helt värdelös med tanke på att varken Paul Walker eller Vin Disel är med. Då är det ju ingen riktigt Fast and Furious film. Tycker jag ialla fall.
Jag hade glömt nästan allt från 4an, har inte sett den sedan den kom ut på bio. Nu längtar jag som sjutton tills jag får se 5an.


Nu ska jag borsta gaddarna och sedan ska jag slå igång en till film. Jag vet inte vilken dock, men det brukar lösa sig på något sätt.

Ha de! Ha de!
Puss&Kram! Hejhej!

Update Från Magsjuka Thess

Publicerad 2011-05-07 09:53:21 i Kära Dagbok,

Igår skulle jag som sagt träffa Bella, men så blev det inte. Istället låg jag hemma och spydde. Inte kul! Sedan var det ju inte nog med att jag hade varit magsjuk. Vid fyra i morse vaknade jag av att jag var så jäkla trött i ryggen, detta på grund av att jag legat ner för länge. Så det var bara att gå upp och värma vetekudden och bränna ryggraden lite, men när inte ens det hjälpte då började jag tycka synd om mig själv. Jag smorde in ryggen med någon konstig ipren salva som inte hjälpte. Sedan gick jag in till mor och far och hämtade spikmattan. Jag hade tänkt att jag skulle ligga på den i 20-30 minuter, men istället blev det 2 timmar. Det behövdes. Sedan sov jag en timme till och nu har jag käkat gröt.

Jag mår bättre idag, men jag känner mig helt färdig så jag måste nog ta det lugnt idag.

Ja, det får duga. Nu har ni fått en liten update från magsjuka Thess.

Tjabba Tjena Hallå!

Publicerad 2011-05-06 17:35:35 i Kära Dagbok,

Ni anar inte hur roligt det känns att vara trött en fredag kväll på grund av att man jobbat en hel arbetsvecka! Det är underbart!


Nästa vecka kommer jag jobba tisdag, onsdag, torsdag och fredag.
Veckan efter jobbar jag tisdag, onsdag torsdag och fredag.
Åååååååh vad jag älskar det!

Ikväll ska jag träffa Bellabus.
Imorgon ska jag träffa Tess.
På måndag ska jag till herr doktor och prata om mina fötter. Sedan blir det en mor och dotter dag i Uppsala.
På onsdag fyller jag 20år!
På fredag kommer ett litet gäng hem till mig för att grilla lite. Trevligt!

Ja, detta är det jag har planerat just nu.
Nu funderar jag på att vila tills mor och far kommer hem.

Ha de! Ha de!
Puss&Kram! Hejhej!

4 Maj

Publicerad 2011-05-04 20:53:42 i Kära Dagbok,

Tjolahopp!
Det blev lite ändringar på tiderna denna vecka. Så när veckan är slut kommer jag ha jobbat 38 timmar! Me Like It A Lot!

Idag fyller bror min 22år. Så ja, jag och Alex åkte hem och grattade honom. På fredag drar den jäveln till Cypern, men jag önskade honom trevlig resa även fast jag var sur.

Nu är det snart dags för Grey's. Så det blir nog en update på fredag igen.


Ha de! Ha de!
Puss&Kram! Hejhej!

Prutt Och Bajs!

Publicerad 2011-05-01 16:30:12 i Kära Dagbok,

Det blev inte alls som jag planerade idag. Det blev ju inte speciellt soligt, så jag fick inte bli brun idag heller. Inte har jag dammsugit heller. Har verkligen inte haft någon lust till någonting alls idag. Så jag har typ bara tränat och pluggat teori. Värd dag lixom... noooooot!
Men, ja, det är inte mycket att klaga på nu. Gjort är gjort, eller snarare ogjort är ogjort, eller något.
Nu ligger jag i sängen som en jävla hösäck och väntar på att maten ska bli klar. Mitt huvud säger att jag ska gå och hjälpa till, men min kropp säger åt mig att stanna.
Aja. Sedan ska jag ut och övningsköra lite. Måste försöka ta det där förbannade körkortet i år.

Äsch, det här blev ju inget bra inlägg!
Det är lika bra att jag tackar för mig.
Så jag säger prutt och hej!

Gäsp! Gäsp!

Publicerad 2011-05-01 09:54:50 i Kära Dagbok,

Good morning!
Jag sov inte så bra inatt, men knäpp som jag är så var jag uppe vid 9 ialla fall. Det känns i kroppen att jag inte sovit så mycket. Jag känner mig trött i hela kroppen, nästan så att det gör ont. Men jag har en del jag vill hinna med idag, så då har jag inte tid att sova.


Så nu ska det bli full fart på mig igen. Jag tänkte att jag ska diska och dammsuga innan jag går ut och solar. Sedan ska det bli ett tränningspass idag igen.


Nästa vecka ska jag jobba måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Känns väldigt skönt att veta om att jag ska jobba en hel arbetsvecka.

Nej, här kan jag inte sitta, nu håller jag på att bli trött igen.


Ha de! Ha de!
Puss&Kram! Hejhej!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela