Thess Boberg

Hoppsan!

Publicerad 2012-02-29 20:02:08 i Kära Dagbok,

Idag åkte jag till jobbet en snabbis för att lämna in mitt schema. Gissa om det tog emot att gå därifrån! Speciellt när ett av barnen säger "Thess, jag vill att du stannar här". Men, det var bara att bege sig vidare. Så jag gick och lämnade en bok på biblioteket. Sedan tog jag bussen till Uppsala. Eftersom att jag kom dit ganska så tidigt så hade jag lite tid över innan jag började skolan, så jag gick på stan en stund. Eller ja, jag kom till H&M, sedan hann jag inte med så mycket, för jag blev kvar där inne ganska länge. Jag kom ju på att jag hade presentkort och rabattcheckar, så ja, jag shoppade lite. De blev ett par jeans, en kavaj, en bh och tre par trosor. Det var ju inte riktigt meningen, men men.


Idag lämnade jag in tentan i pappersformat. Så hade vi vår fjärde examinationsuppgift idag. Och jag såg nyss att jag ska ha läst över 100 sidor i en bok tills imorgon, men så tänker jag såhär, jag har slitit med hemtentan och har ytterligare en examination idag, så neeej, jag struntar faktiskt i att läsa det ikväll. Jag tar det sen, punkt slut.

"Ledig"

Publicerad 2012-02-28 21:12:40 i Kära Dagbok,

Nu har jag skickat in hemtentan. Snacka om läskigt!! Jag har kollat igenom den typ 100 gånger känns det som. Så nu får det bära eller brista helt enkelt.
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jag har tvättat två maskiner och sedan gjorde jag chilli. 
Imorgon börjar jag inte förns kl 1 och då ska vi ha redovisning. Tänkte att jag skulle åka förbi jobbet och bibblan först.

På fredag ska jag och mamma till Stockholm och kolla på Dirty Dancing!!! LÄNGTAR!!!


Jag Och Mina Drömmar

Publicerad 2012-02-27 09:54:48 i Kära Dagbok,

Inatt har jag varit en terminator och Arnold Schwarzenegger var min pappa. Jag gick runt och sköt en massa elaka människor, men jag fick alltid de sämsta vapnen! Tillslut ramlade jag i en pool och kom inte upp eftersom att jag var så tung! Men då komma pappa terminator och hjälpte mig.
Ja, jag har störda drömmar ibland.

Jahapp, idag ska jag in på en föreläsning mellan 13.15-16.00.
Imorgon är jag "ledig" från skolan. Då får jag inte ändra mer på hemtentan, har jag bestämt ialla fall. Nu får det vara bra helt enkelt.

Ja, det var det jag hade att säga just nu.

Ha de! Ha de!

Hellojsan!

Publicerad 2012-02-26 12:57:00 i Kära Dagbok,

Dagarna springer förbi mig!
I fredags åkte jag in på föreläsning. Efter det åkte jag hem och lite, jag hade nämligen bara lyckats sova typ 3 timmar, 3 oroliga timmar. Sedan satte jag fart med pluggandet.
Igår pluggade jag lite till. Senare åkte jag och hjärtat till Västerås och käkade och gick på bio.
Nu har jag pluggat lite till. Nu är det dags för mig att äta lunch, sedan ska jag ta en liten promenix med Tess.

Ha de! Ha de!

Yo!

Publicerad 2012-02-23 21:35:28 i Kära Dagbok,

Idag hade jag en föreläsning mellan 9.15-11. Sedan åkte jag hem och tog en promnix med Tess. Då var jag smart och tog på mig gummistövlar. Att gå med Converse i slask är inget jag tycker att ni ska prova på. Det blir jävligt blött och dessutom väldigt kallt.
Efter promenaden gick jag hem och fixade lite mat. Idag fick det bli pannbiffar med klyftpotatis och brunsås.
Sedan har jag suttit och skrivit på hemtentan. Jag har faktiskt kollat på film under hela tiden som jag skrivit och det har funkat kanonbra, ända tills jag började skriva replikerna från filmen. Då insåg jag att jag var för trött för att fortsätta skriva. Så nu tänkte jag ta och duscha istället.
Imorgon ska jag på veckans sista föreläsning. Efter det ska jag till biblioteket och plugga lite innan jag och mamma åker till Kista.

Ja, det var det!

Ha de! Ha de!

Ett Skit Onödigt Inlägg

Publicerad 2012-02-23 18:21:35 i Allting&Ingeting,

Jag satt just inne på toa och kom på en sak. Det är ju för jävla skönt att sitta där inne i sin ensamhet. Typiskt bara att jag är så jävla snabb. Fast, visserligen är det ju ganska bra, för då hinner jag inte känna odören som kommer efter att jag gjort nr2...

Vecka 8

Publicerad 2012-02-22 10:32:26 i Kära Dagbok,

Halloj!
Min lördag spenderades i sängen. Jag hade nämligen date med hemtentan.
Söndagen spenderades också i sängen. Även denna dag hade jag sällskap av hemtentan. Senare kom Alex över och sedan åkte vi hem till honom och firade Thomas.
I måndags hade vi redovisning. Det gick kanonbra!
Igår åkte jag till biblioteket och satt där och gjorde massvis med anteckningar från böcker (det är sådant som jag måste ha som underlag till två av tentafrågorna). Jag fick väldigt mycket gjort vilket var otroligt skönt! När klockan var runt 12.35 var det dags för mig att bege mig till bussen och åka till skolan för dagens föreläsning. Efter det åkte jag hem till Alex.
Nu har jag tagit annteckningar från sista boken så nu kan jag skriva, skriva, skriva.
Imorgon ska jag in till skolan på en föreläsning. Samma sak på fredagen. I helgen ska jag bli klar med hemtentan. Men jag fick ganska mycket hjälp igår på föreläsningen, så det var nog tur att jag inte började skriva rent på datorn innan gårdagen. Lucky me!

Ha de! Ha de!

Fröken Brightside

Publicerad 2012-02-18 10:38:29 i Kära Dagbok,

Igår åkte vi hem till Bella och Johnny för att ha lite trevligt. Det var jag, Tess, Julia, Jessica, ja och självklart Bella, Johnny och Dundra.
Det var en trevlig kväll.
När jag kom hem vid 2-tiden var kudden och Nasse väldigt mysiga. Nasse har sovit med mig hela natten, jag har haft honom i armhålan medan jag har rullat runt i sängen. Otroligt mysigt om jag får säga det själv.
Jag tänkte att jag skulle fortsätta med hemtentan, men jag tror att jag kollar på film eller serie först...

Effektiv

Publicerad 2012-02-17 17:58:51 i Kära Dagbok,

Denna dag har rullat på i full fart.
Jag gick upp vid halv 9.
Så bädda jag ur sängen och slog igång en maskin tvätt.
Sedan käkade frukost.
Sedan dammsög jag hela placet.
Sedan körde jag ett pass med Lanefelt.
Sedan hängde jag tvätten och slog igång en till maskin.
Sedan har jag pluggat, lagat mat, och nu sitter jag färdigsminkad och redo för att bege mig av för kvällens trevligheter!
Så FÄRDIG!!

Vilken Lycka!

Publicerad 2012-02-17 13:57:52 i Allting&Ingeting,

Idag ringde jag till barnmorskan, men då sa hon att de hade fullt upp med gravida, så jag skulle höra av mig till ungdomsmottagningen istället. HURRA!!! Jag får gå till den supersnälla barnmorskan ialla fall ett år till. YAY!

Min Torsdag

Publicerad 2012-02-16 21:34:46 i Kära Dagbok,

Idag när jag kom till jobbet vid 9 tiden kom barnen springande emot mig och skrek THESS! Då inser jag hur mycket jag saknar att vara på jobbet. Faan så underbara de är! 
Det var lite jobbigt att jag skulle gå redan 12.30. Jag hade gärna tagit en kaffe med mina kära arbetskamrater och lekt lite mer med barnen, men plikten kallade.
När jag kom hem slog jag igång en maskin med tvätt. Sedan gick jag ut med Tess. Vi gick upp till Eila och hämtade ut ett paket. Men jag kan inte säga vad det var.. det är en hemlis!
Efter det gick jag hem och plugga lite. Sedan slängde jag ihop lite wok. Sedan har jag pluggat lite till.

Imorgon ska jag plugga. Senare på kvällen ska jag hem till Bella och Johnny.

Sedan har jag nog inga fler planer för den här veckan. Om jag inte har något bättre för mig så kommer jag antagligen att plugga, men det är inget jag måste, kommer nämligen göra det nästa helg.

Ja, nu tackar jag för mig. HEJ!

Mina Favorit Scener

Publicerad 2012-02-16 18:24:07 i Låt Filmen Rulla,

Igår kväll innan jag somnade kom jag på att jag ville göra ett inlägg med mina favorit scener. Det är scener som fått mig att gråta, scener som fått mig att rysa, scener som ger mig en "good feeling". Ja, ni fattar grejen. Scener som berört mig helt enkelt. Det kan också vara scener som är jävligt grymma!

Detta är min absoluta favorit scen alla kategorier. För mig är det här den bästa scenen som gjorts. Jag fullkomligt älskar den. Bara jag hör musiken blir jag tårögd och jag får rysningar i hela kroppen. Det är så otroligt romantiskt. Rose sitter säker i en livbåt, men hon hoppar tillbaka till det sjunkande skeppet för att vara med den hon älskar.



Detta är en av de bästa monologerna som gjorts! Självklart ska den tilldelas Shia så att man älskar honom ännu mer! Tyvärr hittade jag ingen bra kvalité, men huvudsaken är att ni hör vad han säger. 
Det mest romantiska talet ever!



Den här scenen ger mig rysningar i hela kroppen. Fy fan så jävla bra Mel Gibson gör den här rollen! Detta är en av mina absoluta favorit filmer. Jag kan kolla på den hur många gånger som helst utan att tröttna på den. 
Varsågod att njut av den här fantastiska scenen!



Den här scenen är så underbar. Kunde tyvärr inte få hela scenen, men det här får duga. Jag gillar den för att Jim gör något som inte många skulle göra. Han går upp till den som är påväg att ta självmord. Han handlar snabbt. Han ger en good feeling! Underbar scen.



Ännu en scen med Jim Carrey. Den här är så underbar. Jag menar, det är flera gånger som man skulle vilja göra en lyckodans, men hur ofta gör man det? Man kanske borde göra det lite oftare..



En annan favorit scen är från filmen American Psycho. Christian Bale är så klockren filmen igenom. Min favorit scen går dock inte att bädda in, så den får ni gå in själva och se. Om länken inte funkar får ni söka på American Psycho - Do you like Huey Lewis and the news?
http://www.youtube.com/watch?v=vzN3qO-qc8U&feature=fvwrel

Min lilla kärlek till John Bender måste ju också komma med. Detta är alltså från filmen The Breakfast Club och jag vet egentligen inte varför jag gillar den här scenen. Jag gillar monologen och jag älskar karaktären. Det går inte att bädda in det här klippet heller, så ni får gå in på youtube.
Här räcker det med att söka på No dad what about you. Eller John Bender.
http://www.youtube.com/watch?v=IN64ta25VBA&feature=related

Jag måste ju lägga upp några av mina favorit klipp från BBT. Självklart är det allas våran älskade Sheldon Cooper.

För att se hela batman slut scenen får ni gå in på youtube. Det går inte att bädda in dom.


Jag kommer säkert komma på fler scener som jag borde lagt upp, men då lägger jag upp dem senare..

Update

Publicerad 2012-02-15 18:44:08 i Kära Dagbok,

Hejsan!
Hoppas alla hade en trevlig alla hjärtans dag igår.
Min vecka so far, har sett ut ungefär såhär:
Måndag: 10.15-12.00 Men efter det satt jag och min grupp kvar en stund och började på ett grupparbete. Sedan kom jag hem vid 15-tiden. Så fixade jag mat, sedan kom min favorit hit.
Tisdag: Åkte till skolan tidigare för att jobba med grupparbetet. Sedan hade vi seminarium mellan 13.15-16.00. Efter det åkte jag till Enköping. Sprang in på Elisabeths och köpte lite fin choklad till Alex. Sprang vidare till bolaget för att köpa lite godsaker till helgen. Sedan kom min favorit och hämtade mig så åkte vi hem. När jag kom in fick jag på mig en ögonbindel, sedan fick jag komma in på rummet där det var fullt med levande ljus. (se bilden från igår) I fönstret hade han ställt upp 3 ljus, för att det var tredje året vi firade alla hjärtans dag tillsammans. Sedan fick jag tre rosor och två chokladaskar. Han är så otroligt romantisk. I'm so lucky! Sedan hade vi myskväll med film och choklad.
Onsdag: Även denna dag åkte jag in till skolan tidigare för att fortsätta med grupparbetet. Efter det hade vi en föreläsning och nu sitter jag här. Nu har jag tänkt att skriva ner det jag ska säga på redovisningen på måndag. 
Imorgon: Ska jag få leka i 3½ timme! HURRA!! Det är ganska perfekt faktiskt. Jobba lite, sedan åka hem och plugga. Förstå vad smart. Först vara på världens roligaste jobb, sedan åka hem och läsa om världens roligaste jobb. Tummen upp!

Nu ska jag lägga in Ben Howard på spotify efter som att i princip alla hans låtar försvunnit därifrån. OGILLA! Men jag tänker inte vara utan hans underbara röst! NO WAY!
Sedan ska jag plugga!

Ha de! Ha de!

Alla Hjärtans Dag

Publicerad 2012-02-14 19:08:01 i Allting&Ingeting,

Min fästman är bäst i världen! Han är så romantisk! En annan köpte ju bara lite fin choklad från Elisabeths (kom nämligen på igår att det bara var några timmar kvar till alla hjärtans dag) men min man han var ute i god tid han. Och titta så fint han hade gjort tills jag kom hem!
Älskar dig!

Söndag

Publicerad 2012-02-12 17:51:23 i Kära Dagbok,

Jag lyckades inte somna förns någon gång efter 2 inatt. Sedan vaknade jag igen vid 4. Igen vid 7. Sedan gick jag upp strax för 9. Jag har på tok för mycket i huvudet och jag kan inte släppa något! Det är om allt möjligt. Allt från skolan till att jag borde slänga ett par gamla trosor! Jag kan inte ens somna utan min "Sing Soft Kitty" spellista.
Som ni förstår resulterar mina sömnproblem i att jag blir väldigt trött och otroligt lättirriterad. 

Idag fick mamma och pappa med mig ut på en promenad runt kyrkan. De tyckte att jag behövde paus från pluggandet.
Sedan kom vi in igen runt 11 tiden kanske, så sedan dess har jag pluggat. Med några korta pauser såklart.
Nu har jag börjat känna av min hals igen, så nu håller jag tummarna på att jag inte blir sjuk igen. Hoppas det är borta till imorgon redan!

Ja, så har min dag sett ut. Nu ska jag fortsätta läsa om didaktik.

Ha de! Ha de!

Snälla Hjärna, Samarbeta Med Mig NU!

Publicerad 2012-02-11 23:29:40 i Allting&Ingeting,

Nu borde jag väl kunna sova med gott samvete. Sedan klockan 10 imorse har jag suttit och pluggat. Det har blivit några pauser för toalettbesök, köksbesök och bara några minuters hjärnvila. Så ja, cirkus två timmar sammanlagt som jag inte pluggat. Nu är klockan 23.30. Nu borde jag inte ha några problem att somna. Nu borde min hjärna förstå att jag inte behöver plugga mer för idag.

Natti Natti!

Tentaplugg x2

Publicerad 2012-02-11 18:30:08 i Kära Dagbok,

Gårdagen spenderades i sängen med mina skolböcker.
Denna lördag har spenderats i sängen med skolböckerna.
Det är läroplanen och det är skollagen och det är förskolans historia och det är den mångkulturella förskolan. Och jag är långt ifrån färdig! Nu har jag läst och antecknat läroplanen, så det är färdigt till tenta nr 2. Och jag är snart färdig med två frågor på tenta nr 3 (hemtentan). Men vissa frågor känns lite luddiga, så det tar tid innan man verkligen förstår vad man ska skriva. Sedan ska man formulera svaret på ett bra sätt. Och det värsta är att två av frågorna kan jag inte svara på förns vi har varit på två föreläsningar. OCH jag har de två största frågorna kvar! KILL ME!!

Nu kommer jag ihåg varför jag sa att jag aldrig mer skulle plugga när jag tog studenten. Man är ALDRIG ledig! 
Nu har våra lärare lagt upp det lite dumt måste jag säga. Man brukar ju få en vecka som man kan sitta hemma och bara jobba med en hemtenta. Men vi har en annan tenta som vi ska jobba med undertiden som vi ska jobba med hemtentan, och vi har föreläsningar och seminarium alla veckor tills hemtentan ska lämnas in, vi har till och med seminarium samma dag som hemtentan ska vara färdig. Personligen tycker jag att det är ett väldigt dåligt upplägg med tanke på att vi har två stora frågor som är ganska luddiga.

Så, nu har jag fått gnäla lite över min tillvaro. Nu är det bara att fortsätta.

Hejdå underbara värld och hej igen ensamma tråkiga tillvaron!

Paus Från Pluggandet!

Publicerad 2012-02-09 17:28:39 i Kära Dagbok,

Idag tog jag en paus från pluggandet, så jag jobbade istället. Visst en del barn har varit ganska stökiga idag, men en del barn hade saknat mig och kom och kramade mig stup i kvarten, så de vägde upp det hela. 

Nu ska jag plugga lite hade jag tänkt, men jag måste nog få antingen sockerkick, dricka kaffe eller ta en dusch så att jag piggnar till lite först, för nu är blicken ganska suddig.

Ha de! Ha de!

Tjolahopp!

Publicerad 2012-02-07 10:32:20 i Kära Dagbok,

Ja, dagarna rullar på med en jäkla fart!
Idag ska jag till skolan.
Imorgon ska jag till skolan.
På torsdag ska jag äntligen jobba.
Sedan går nog helgen åt till att ta tag i hemtentan. Kanske inte den roligaste sysslan, men jag vill ha det gjort så att jag inte får panik de sista dagarna.

Ja, det är ungefär så min vecka ser ut. Inget märkvärdigt.

Ha de! Ha de!

Så Jäkla Typiskt!

Publicerad 2012-02-06 12:03:53 i Kära Dagbok,

Imorse ringde Anna från jobbet. Det är kris och de ville att jag skulle jobba. Lite senare ringde Eva (chefen) och frågade om jag kunde jobba några timmar. Nu kommer vi till anledningen till att jag var tvungen att säga nej...
Jag var sent ute med att beställa en bok från biblioteket så jag har fortfarande inte kunnat hämta den, men nu har den äntligen kommit till Enköping. Jag ska ha läst den till imorgon. En hel bok som jag ska ha läst till seminariumet imorgon och jag har inte börat! PANIK! Som jag fattar det ska vi börja på en examinationsuppgift.

Så ja, det här trodde jag faktiskt inte skulle hända, men nu har jag tackat nej till att få vara på den roligaste arbetsplatsen EVER för att jag måste plugga. Det är sjukt jobbigt, just med tanke på att det är kris på jobbet, men jag måste låta skolan komma före jobbet, tyvärr.

Ja, nu har jag läst färdigt en artikel ialla fall, har även börjat läsa en annan artikel som jag hoppas kunna läsa klart på bussen. Sedan ska jag hämta boken på biblioteket och sedan ska jag plöja!

Nu måste jag käka lunch!

Ha de! Ha de!

Snälla Våren, KOM NU!!

Publicerad 2012-02-04 15:37:40 i Allting&Ingeting,

Nu är jag kall! Jag och Tess har varit ute och promenerat i nästan 2 timmar! KALLT!! 
Jag längtar så extremt mycket till våren. Jag blir gladare på våren och sommarn och början av hösten. Men under vintern är det svårt att hålla humöret uppe! Jag kanske inte har lust att vara glad, det är ju så jäkla kallt och då fryser jag och då blir jag irriterad!

Både jag och Tess hade frost i håret och på halsdukarna. Och det gjorde ont i pannan. Så nu är det för kallt!
GE MIG VÅR!

The Help

Publicerad 2012-02-03 21:20:56 i Låt Filmen Rulla,

Jag använde inte detta uttryck så ofta, men, Oh My God! Ni måste se den här filmen! Den här var verkligen jättebra! En av de bättre filmerna på länge. En otroligt bra dramafilm! Jag fullkomligt älskar den!

Hur hade hushållerskorna det under 60-talet? Detta ska Skeeter ta reda på.

Jag vill inte säga mer, för den här filmen känns som ett måste. SE DEN!


Studentnörden Säger Hej...

Publicerad 2012-02-03 15:07:09 i Kära Dagbok,

Hej.

Jag hade förläsning idag mellan 10.15-12.00 Så jävla jobbigt alltså! Nooooot!

Nu ska ni få höra vad nörden har gjort.
Innan terminen ens hade börjat köpte jag en mini lap-top som jag skulle ha till skolan. Jag köpte även en massa skrivblock och sånt, fick även en del av Julius.
När skolan kom igång började jag köpa en massa kurslitteratur, istället för att låna som jag faktiskt hade tänkt att göra.
Sedan köpte jag en Fjällräven ryggsäck.
NU! Har jag köpt mig en termosmugg. HALLÅ PLUGGIS! Förstå hur jag kommer se ut på tisdag när jag ska till skolan igen, då kommer jag med min ryggsäck som är fullpackad, ipoden i ena handen och termosmuggen i andra handen. OCH inte att glömma, jag har självklart på mig mina nya vantar som har sånna där touch grejer på.
Men jag älskar det!

Trevlig helg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela