Thess Boberg

Sjukt!

Publicerad 2008-05-28 18:50:18 i Allting&Ingeting,

Haha.. okej de här kmr nog bli ett väldigt långt å tråkigt inlägg.. men ja e jäkligt irriterad på de här.. så nu kmr de!!

Det gäller Sveriges politiker! Hur tänker dom egentligen?
Nu har dom tagit in en massa invandrare igen, visst, det e jättebra att man hjälper människor, men har dom inte tänkt på hur mkt pengar de går åt!
Dom kmr hit till vårt land, dom har inga pengar, inget hem, ingenting. Sjklart behöver dom hjälp, men har vi verkligen pengar till de?

Varför e de vårdstrejk? Jo, för de som räddar liv får så sjukt dålig lön.
Vi på Hp behöver nya datorer, vi har tjatat om de hela året. Har vi fått nya datorer? NEJ! Varför? Jo, för de finns inga pengar! Hinner vi med vårat arbete? NEJ! Varför? För att vi har så sjukt sega datorer å de finns inga pengar så vi kan inte köpa nya. Alltså behöver skolan PENGAR!!
Varför är de så många som jobbar svart? Jo, för att slippa skatta för sina pengar! Varför vill de inte skatta? Jo, för att de går så jäkla mkt pengar till invandring! Kan man inte bara få skatta pengar till skola, vård å sånna saker?!

Jag menar inget rasistiskt med de här. Det jag menar är att om nu politikerna tkr att vi har råd att ta in fler invandrare så måste dom för fan se till så att folk får bra löner.

Politikerna gör säkert ett jätte bra jobb, men dom gör ju så jäkla mkt negativt också. Så förtjänar dom verkligen den lönen dom får?

Å hur sjukt e inte de att dom e med och bestämmer Sveriges lagar, t.ex. när man e sjuk, de e karensdag å sånna grejer. Men vissa politiker har inte en enda sjukdag. Jag vet inte om ni såg Insider för ett tag sen, men ni hörde säkert om de. De va ju nån som hade varit sängliggande i några dagar, men den hade inte en enda sjukdag. Hur sjukt e inte de?!

Jag kom på 2 frågor, å jag tror att de flesta skulle svara som ja har gjort.

Vilka bör tjäna mest?
Politiker eller De som jobbar på sjukhus, älderboende, osv (vård helt enkelt)
Svar: Vårdarbetarna!
Vart bör våra skattepengar ta vägen?
Invandring eller Skolan
Svar: Skolan! (Vilka e de som ska styra de här landet efter dom där politikerna? Invandrarna eller de som går i skolan å pluggar för fullt?)

Men ni fattar va ja menar. Visst behöver vi politikerna, men dom borde se till att pengarna går till det absolut viktigaste. Tänk efter, dom som vårdar människor, dom som räddar liv, dom får jätte dålig lön, medans dom som har flytt från ett annat land får ett hem, dom får mat, dom får utbildning. De e verkligen inte rätt tkr ja.
Kan man inte bara stänga av Sverige ett tag? Ta inte in fler invandrare på ett år iaf. Jag tror inte att de blir så mkt rasistiskt då.

Å sen ere de här med sommarjobb. Det finns jättedåligt med jobb åt oss ungdomar. Dom som har fyllt 16 får inte längre barnbidrag, dom får studiebidrag, så på sommarlovet får man inga pengar om man inte sommarjobbar.
Sen är det vissa som får sommarjobb, dom kanske bestämmer sig för att spara pengarna till, körkort, bil eller lägenhet, vad vet jag. MEN om dom har över 17 000 eller nått sånt, då får man skatta för dom pengarna!
Nämen vadå uppmuntra ungdomarna till att jobba svart, eller inte jobba alls, leva på A-kassan kanske.
Men de e ju så sjukt! När man har tjänat sina egna pengar. Man täner YES nu har ja 17 000 om jobbar lite till kan ja ju köpa den där bilen på 23 000! Ah! Sorry for you pretty face Du måste skatta för dom där pengarna som du har slitit ihop!

Jag tkr de e helt sjukt! De e ju inte så konstigt att inte vården å skolorna inte har några pengar!

Ja, som sagt de blev ett långt å tråkigt inlägg. Men ja kände verkligen för å skriva de =)

Ha de bra!!
Kyss♥





Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela